Initiatiefnemer

Over mijzelf als particulier initiatiefnemer Basjan.Mol@KlikoProza.nl

“…Samen werken aan een (nóg) betere directe Leefomgeving…”
#Heuvelrugtuin #lekkervandichtbij #duurzaamleven #groendaken

Waarom al deze gekkigheid van mij in particuliere veld? ‘k Wil anderen niet de maat nemen. Gedachteloos en gewetenloos, weer een half varken op de buiten BBQ werpen, onder de halfkap in de winter, buiten open haardvuur stoken, en voor 4 tientjes naar Barcelona vliegen om de 1000Kste zelfde foto te nemen van die kerk die maar niet afgebouwd wordt. Miljoenen nutteloze spulletjes laten maken in China, gemaakt onder barre werkomstandigheden, schandalig gebruik schaarse grondstoffen, dieselgestookte containerschepen in vervoer naar Rotterdam, en dan na 2 dagen weggooien, die “Actiespulletjes”.

Het is genoeg zo.

Wie denkt er eigenlijk aan onze toekomstige achterkleinkinderen? Aan gewetenloosheid kan ik helemaal niks doen, in dit volledig uit de hand gelopen neo-liberale gedreven tijdsgewricht.

Aan gedachteloosheid, een piepklein beetje. Hoe? Op uiterst bescheiden schaal een voorbeeld geven hoe het ook allemaal kan. In de stille, soms wat minder stille (www.klikoproza.nl) hoop, dat er iets is dat aanspreekt bij anderen. Bij wijkgenoten bijvoorbeeld.

Het gaat allemaal om het denken erover.

Het doen ermee. In gedrag. In een beetje anders gaan doen.

Daarom dit initiatief dat past  binnen al mijn persoonlijke verduurzamingsinitiatieven.

Allervriendelijkst,
Basjan Mol reacties basjan.mol@klikoproza.nl