Hoe bedoel je? KlikoProza?

De RMN Restafval container in haar volle glorie…
Succesvolle bundeling eerdere proza.

 

Huisafvalcontainer....

Toen bij ons in 2017 de 4de RMN Afvalcontainer werd afgeleverd voor jarenlang gebruik (PMD), werd het wel een beetje vol in de voortuin. Niet alleen bij mij (NL-3769 JC) in de buurt. De kliko 240liter formaten zijn foeilelijk, te groot en nemen te veel eigen ruimte in beslag. Echter, ze zijn wel broodnodig. Afval scheiden is een must. Opdat de RMN kan gaan verwerken en hergebruiken. Dat is essentieel. Voor een betere Leefomgeving.

Proza om te delen…

Je ziet de kliko’s verkleuren. Je leest dat de RMN ze graag op een rijtje heeft staan op de afhaaldagen. Aan de weg. Je ziet dus dat bewoners de kliko’s gaan markeren. Stickers met zonnebloemen, tulpen, MAXIMAAL 30 KILOMETER, hun resp. huisnummers erop schilderen.

Waarom niet eens een korte filosofische, of grappige tekst erop? Om een glimlach te ontlokken bij je buurtgenoten? Of een overdenking te ontlokken. Alles voor een (nóg) betere Leefomgeving…

30 jaar in Leefomgeving…..

Leefomgeving. Hoe goed ken je die eigenlijk? Dat viel wel tegen. Zelfs als je er zoals ikzelf al 30 jaar woont. Dan kun je niet meer stellen dat je het níet naar je zin hebt. Meteen ook er achteraan 30 jaar huwelijk. Vlak volgend ook kinderen, nu op weg naar de 30 jaar. Toe maar, de vieringen stapelen zich op. Maar hoe verder dan? Nou, toen viel dit idee naar binnen.

Een idee dus bijeengebracht op deze website www.klikoproza.nl en www.klikoteksten.nl

De kliko, de afvalcontainer, staat een beetje symbool voor allerhande verduurzamings-initiatieven, genomen en lopende. In en om het woonhuis. Met als leitmotiv: “…Samen werken aan een (nóg) betere directe Leefomgeving…”